fbpx

קניות בדיוטי פרי, איפה יותר זול בארץ או בחו״ל?

אחד הדברים שהכי מפתיעים אנשים כשאני מספרת על העבודה שלי בתור דיילת אוויר זה העובדה שאנחנו לא עוברים בדיוטי פרי לפני הטיסה. מפתיע אומנם, אבל הגישה שלנו למטוס נעשית דרך המרחב האווירי ממגוון סיבות, והעלייה לדיוטי פרי מתבצעת רק במקרים חריגים בהם יש עיכוב משמעותי בטיסה. ולכן עבורי, השיטוט בדיוטי פרי לפני טיסה שאיננה עבודה אלא חופש, הוא חגיגה של ממש, ממש כמו עבור כל נוסע אחר. אתם וודאי יודעים שחזרתי לא מזמן מטיול בן שבועיים ביפן חלק א’חלק ב’חלק ג’, ועברתי במספר חנויות פטורות ממכס ברחבי העולם, כשהתחנה הגדולה והמשמעותית היתה בהונג קונג. היות והונג קונג זה יעד אותו אני מבקרת הרבה, והיות ומדובר בתחנת ביניים של לא מעט יעדים רחוקים בעולם, חשבנו אני והחברים בדיוטי פרי ג’יימס ריצ’רדסון שיהיה מעניין לצאת למשימת השוואה. היתה לי רשימת מוצרים ברורה שאני אוהבת (וגם אתם) ורציתי לבדוק, איפה הכי משתלם לקנות אותם? 

 

לתחושתי, חוויית הקנייה בהונג קונג היתה מרגשת פחות מאשר זו שבדיוטי פרי אצלנו. זה קשור וודאי גם לתחושת ההתרגשות של היציאה לחופשה המלווה אותנו כשאנחנו משוטטים בין המדפים הצבעוניים, וזה ממשיך עם העובדה שבדיוטי פרי ג’יימס ריצ’רדסון ניתן למצוא את כל המוצרים מכל הקטגוריות תחת קורת גג אחת (לצורך העניין בישום, קוסמטיקה, אלכוהול, מוצרי טבק ושוקולד נמצאים באותה החנות), בעוד בהונג קונג חנויות הבישום והקוסמטיקה מופרדות מחנויות האלכוהול, הטבק והשוקולד, מה שהופך את תהליך הקנייה לנח פחות בעיני. בנוסף, בעוד בארץ יש אומנם דיילות ליד כל דוכן ואלה ישמחו לתת לכם שירות, בהונג קונג הרגשתי שהן לא עוזבות אותי לרגע, ואם יש דבר שאני סולדת ממנו זו התחושה שמנסים לדחוף אותי לקנות. לא ראיתי או עודכנתי על מבצעים (מה שתוכלו למצוא בארץ בשפע, מודגשים בשילוט אדום ברור), אבל שמתי לב שמרבית חברות הקוסמטיקה מציעות מתנה בקנייה מעל סכום מסויים. ייאמר לזכות הדיוטי פרי בהונג קונג שהוא מחזיק מספר מותגים שווים במיוחד, כמו בנפיט, אוריגינס ולנייג’ שבנתיים אנחנו יכולים רק לחלום עליהם כאן בארץ.

 

 

 

 

 

המצקצקים שחושבים שבארץ תמיד יקר יותר מבחו”ל יכולים לשבת בשקט הפעם, מבדיקת המוצרים שברשימה שלי דיוטי פרי ג’יימס ריצ’רדסון היה זול יותר בכל אחד מהמדדים. בחלק מהמקרים מדובר היה על פער שנע סביב ה-20-50 ₪ למוצר, אבל היו גם מוצרים בהם הפערים היו משמעותיים מאוד, והגיעו עד ל-100 ₪ הבדל לטובת הדיוטי פרי שבארצנו הקטנטונת. בתור מי שמגיעה למזרח באופן תדיר ציפיתי למחירים נוחים יותר בדיוטי פרי בהונג קונג, היות ובחנויות שאני מבקרת בהן בעיר עצמה בדרך כלל ניתן למצוא מציאות במחיר אטרקטיבי.

 

 

 

 

 

בדקתי מגוון מוצרים, כשבתחום הקוסמטיקה והבישום התמקדתי בכמה פייבוריטים שלי וכאלה שאני יודעת שקהל הקוראים אוהב (ורוכש). המייקאפ החביב על נשות ישראל Double Wear של אסתי לאודר נמכר בארץ ב-140 ₪ ובהונג קונג בכ-160 ש”ח, פודרת המטאוריטים המפורסמת של גרלן עולה בארץ 147 ₪ ובהונג קונג כ-210 ₪, הטוש המאיר המצוין של איב סאן לורן, טוש אקלה, עולה בארץ 116 ₪ כשבהונג קונג תשלמו עליו כ-150 ש”ח, קרם העיניים של קליניק All About Eyes Cream Gel נמכר בארץ ב-113 ₪ ובהונג קונג כ-145 ₪ , מסכת הלחות האהובה עליי של ק’יהלס Ultra Facial Overnight Hydrating Mask עולה 129 ₪ כשבהונג קונג תשלמו על אותה מסכה בדיוק 140 ₪. אבל מכל הפערים במחיר, בלט במיוחד הפער במחירי הבישום: קלואה קלאסי 50 מ”ל נמכר בארץ ב-260 ₪ ואילו בהונג קונג ב-835 דולר הונג קונגי שהם כ-360 ₪ (פער של 100 ₪, אפילו אני לא האמנתי!).

 

 

 

אני כותבת לא פעם על צרכנות נבונה, ואני אוהבת להביא לכם הקוראים את המידע הכי עדכני ורלוונטי, מכל העולם. אני מאמינה שכמי שמטיילת לא מעט, יש לי הזדמנות לחשוף אתכם הקוראים למה שקורה מסביב לעולם וכיף לגלות שבדיוטי פרי ג’יימס ריצ’רדסון, אנחנו לגמרי עומדים בסטנדרטים ובמחירים של חו”ל ובהרבה מהמקרים כמו שראיתם, אפילו עוקפים אותם בחינניות ועם פער משמעותי וגדול. 

אהבת את הפוסט? שלחי אותו לחברה שתהנה גם:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות בנושא: