fbpx

שגרת טיפוח עדכנית – Skincare Routine

פעם אחרונה שעידכנתי את שגרת הטיפוח שלי היתה אי שם במאי האחרון. הרבה מאוד השתנה מאז, עם שלל מוצרים חדשים שנכנסו לרוטינת הניקוי והטיפוח שלי והחליפו אחרים. העבודה בסביבת עבודה לא נקייה, מחסור בשעות שינה ומזגי אוויר משתנים גרמו לעור שלי למרוד, ולאחר התייעצות עם מספר רופאי עור הורדתי את המינון של קרם הלחות ואני מתרכזת בעיקר במקדם הגנה איכותי (ק’יהלס היה ועודנו המועדף עליי) ובתרסיסי לחות, שמספקים לי תחושה רעננה ולא כבדה על העור. אני מקפידה על ניקוי עדין אך אפקטיבי על מנת להשאיר את העור רך ולא מיובש יתר על המידה, ומשלבת חומצה סליצילית בריכוז נמוך במוצרים בכדי לשמור על עור רגוע ונקי.
שגרת טיפוח עדכנית Skincare Routinegm

אחד השלבים המהותיים ביותר בשגרת טיפוח יעילה, היא הסרת האיפור, מסנני הקרינה ושאר הלכלוך מפנינו. עד כה נהגתי להשתמש במסירי איפור דו-פאזיים, אולם שמעתי רבות על תמיסות המיסלר ולאחר התנסות במפורסמת שבהן (הביודרמה), מצאתי שהן עדינות לעורי אך אם זאת יעילות מאוד. בגרנייה השיקו לאחרונה תמיסת מיסלר משלהם, שעושה את העבודה בצורה יעילה ומתחשבת בעור. הבקבוק הגדול יספיק לזמן רב ומתאים גם להסרת איפור עיניים, למרות שיש מוצרים שמאתגרים אותו במלאכה. מוצר מוצלח למחפשות אלטרנטיבה כלכלית ונגישה למי המיסלר של ביודרמה. 400 מ”ל // 70 ש”ח. 

תמיסת מיסלר להסרת איפור // גרנייה
אם אני נתקלת בקושי בהסרת איפור עיניים או שפתיים עמיד, או אם יש על פניי קצת יותר איפור מבדרך כלל, אני אוהבת להשתמש בשמן הניקוי המרגיע של מאק ובמסיר האיפור העדין לעיניים של גרנייה. את שמן הניקוי של מאק אני מניחה על העיניים ובתנועות סיבוביות עדינות בעזרת קצות האצבעות ‘מפרקת’ את האיפור מהעיניים. החומר אינו צורב אך משאיר עננה על העיניים שכמובן חולפת עם השטיפה. 30 מ”ל // 49 ש”ח. מסיר האיפור של גרנייה מכיל תמצית מי תפוח לתחושת רעננות סביב העיניים. הוא נבדק דרמטולוגית ואינו מגרה את העור. 125 מ”ל // 60 ש”ח. בחודש ספטמבר יימכר ב-25 ש”ח בלבד.
שמן ניקוי מרגיע // מאק, מסיר איפור לעיניים // גרנייה
אחרי שהסרתי איפור ולכלוך מהפנים ביעילות, אני שוטפת אותן עם קרם ניקוי אשכולית אדומה של ניוטרוג’ינה, שמכיל חומצה סליצילית. הוא מרענן ונעים על העור והיות ומדובר בקרם ולא בתרחיץ סטנדרטי, לא מאוד מייבש או מגרה אותו. אני מחבבת אותו אולם ממשיכה בחיפוש אחרי קרם ניקוי או תרחיץ טבעי ועדין יותר, כדוגמת תרחיץ הסויה היקר להחריד של Fresh. אם יש לכן המלצות לתרחיץ טבעי אני אשמח לשמוע! את הנוכחי רכשתי בארה”ב עבור כ-7 דולר, והוא מכיל 177 מ”ל.
קרם ניקוי אשכולית אדומה // ניוטרוג’ינה
מי הפנים האהובים עליי של סבוקלם עברו מתיחת פנים מתבקשת למדי, ופרט לבקבוק החדש והנאה הוצאו מרשימת המרכיבים הפראבנים, אותם חומרים משמרים מהם אני מנסה להימנע כמה שיותר במוצרי טיפוח. מי הפנים מכילים חומצות אמינו ותמצית מלפפונים, מבצעים פילינג עדין לפנים ומכווצים את הנקבוביות, תוך הותרת העור נקי ונעים למגע. יש להם ריח עדין והם נהדרים להשלמת תהליך הניקוי של העור, ואינם מגרים או מייבשים. מומלץ! 200 מ”ל // 82 ש”ח.
מי פנים לעור רגיש // סבוקלם
פעמיים בשבוע לפחות אני מקפידה על פילינג, הן לפנים והן לגוף. זה פינוק שאני לא מוותרת עליו, וגם הוא תורם רבות למראה עור נקי וזוהר. על פילינג התה הירוק של סנט איבס כבר סיפרתי לכן בעבר, ולא נראה שאסיים אותו בזמן הקרוב. כמו קרם הניקוי גם הוא מכיל חומצה סליצילית, כך שרצף הטיפול בעור נמשך ואני לא חווה הרבה ריגרסיות. לצערי את המוצר אי אפשר להשיג בארץ, אולם בארה”ב מחירו עומד על כ-5 דולר בלבד, שווה לבקש ממי שמתעופף לשם בקרוב. את הגוף אני מפנקת עם פילינג עדין של ל’אוקסיטן בריח עלים קסומים (קיצי ונעים!) שהתקבל באחת משקיות ההפתעה המעולות של המותג שאפשר לרכוש פעמיים בשנה. הוא מאוד מאוד עדין ובעל פעולת קרצוף מינורית, אבל דווקא בשל כך מתאים לשימוש יומיומי.
פילינג תה ירוק לפנים // סנט איבס, פילינג עלים קסומים לגוף // ל’אוקסיטן
אחרי המקלחת מגיע שלב הפינוק האמיתי, התמרחות בקרמים ריחניים תוך כדי פיזוז לצלילי מוזיקה אהובה. בכל הנוגע לקרמים אני מרגישה שבקיץ התל אביבי כמה שיותר דליל וחלבי כך יותר טוב, אולם לאחר טיסות לפעמים הגוף צמא ליותר. בימים סטנדרטיים אני עוברת בין חלב הגוף הירקרק בניחוח העלים הקסומים, לבין תחליב גוף עדין וקליל כמעט ללא ריח מסדרת השמנים, שניהם של ל’אוקסיטן. אחרי טיסת ניו-יורק או לוס אנג’לס מייבשת ומתישה, אני אוהבת להתפנק עם חמאת גוף עשירה יותר שמרגיעה את העור ואת מצב הרוח. זו של Moroccanoil בעלת ניחוח ונילי עדין ומתקתק, עשירה בשמני ארגן, קקאו, שיאה ומנגו המעשירים את העור בלחות מבלי להותיר אותו שמנוני יתר על המידה. מדובר בכל זאת בחמאה מאוד עשירה, והיא מתאימה לשימוש בעיקר בערבים ובעונת החורף המתקרבת עלינו לטובה. 190 מ”ל // 209 ש”ח.
תחליב גוף שמנים, חלב גוף עלים קסומים // ל’אוקסיטן, חמאת גוף // Moroccanoil
חמאת גוף // Moroccanoil
תחליב גוף שמנים, חלב גוף עלים קסומים // ל’אוקסיטן
ולסיום אחד השלבים הכי הכרחיים בזמנים אלה (ובכלל, שלא תטעו…), קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות הדאודורנט. כן נו, גם על זה צריך לדבר. על הדאודורנטים הקרמיים של גרנייה שיצאו תחת השם Neo כתבתי עוד בפוסט הטיפוח של מאי, ומאז הם עדיין מככבים בארון המקלחת  40 מ”ל // 20-30 ש”ח. אחרי אימון אינטנסיבי אני מעדיפה דאודורנט ספריי, ואל סדרת הדאודורנטים אינויזיבל של גרנייה מצטרף ניחוח קיצי ורענן Fresh Clean שמבטיח גם הוא להשאיר את הבגדים שלנו נטולי כתמים צהבהבים (חולצות לבנות) או פסים לבנים (חולצות שחורות). 125 מ”ל // 25 ש”ח. דאודורנט נושם של קרליין הצליח להתחבב עליי בעיקר כי אינו מכיל אלכוהול או פראבנים, ומתאים לשימוש גם מיד לאחר הסרת שיער מבית השחי. 23.90 ש”ח. ואחרון חביב שייך לד”ר עור ומקבל מקום של כבוד היות והוא נטול אלכוהול או אלומיניום. הוא מתאים לכל סוגי העור ובמיוחד לבעלי רגישות למלחי האלומיניום, היוצרים חסימה זמנית של בלוטות הזיעה. 70 מ”ל // 50.90 ש”ח.
דאודורנט קרם וספריי // גרנייה, דאודורנט נושם // קרליין, דאודורנט ללא אלומיניום // ד”ר עור
גילוי נאות: מוצרי גרנייה, סבוקלם, MOROCCANOIL, קרליין וד”ר עור התקבלו מהחברות.

אהבת את הפוסט? שלחי אותו לחברה שתהנה גם:

4 תגובות

  1. את מכירה את הסבון של ד"ר ברונר? הוא טבעי לחלוטין ואני מוצאת שהסבון בתוספת שמן עץ התה עוזר מאוד לעור שנוטה לאקנה. לא חושבת שזה יכול להחליף את תרחיץ הפנים שאת משתמשת בו באופן יומיומי, כי שמן עץ התה אכן מייבש, אבל מספר פעמים בשבוע. חוץ מזה, אני מתה על זה שהם סופר-דופר-sustainable.

    1. שמעתי רבות המלצות ודברים טובים על המותג! בהחלט עושה לי חשק לבדוק אותו. עץ התה מגרה מדי עבור העור העדין שלי, אני צריכה משהו באמת באמת מינורי. תודה על ההמלצה בכל זאת 🙂

  2. איזה פוסט שכולו ניקיון ורעננות טהורה! את יודעת שאני כמוך מאמינה שפחות זה יותר… במיוחד לעור בריא וצעיר. קסם שלי!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות בנושא: