fbpx

מחקר האשטגים לאינסטגרם – כל מה שרציתם לדעת ולא היה לכם את מי לשאול

עם כל השינויים שאנחנו חווים באינסטגרם, האשטגים הם כלי שתמיד נשאר רלוונטי ואם נדע להשתמש בו נכון נוכל למשוך הרבה טראפיק רלווטי לפרופיל. אני חייבת להודות שעל אף העובדה שהעמוד שלי הוא עסקי ואני מתייחסת אליו כאל עבודה לכל דבר, את חשיבות ההאשטגים ופיצוח השיטה למציאת ההאשטגים הנכונים, השכלתי להבין רק בתקופה האחרונה. מאז שאני מיישמת את הפעולות עליהן אדבר בפוסט, אני רואה את ההבדל במספרים באופן ברור וחד משמעי. ומה ששינה את דפוסי ההתנהגות שלי בכל הנוגע להאשטגים, והביא לי טראפיק חדש לפרופיל זו אפליקציה אליה נחשפתי לאחרונה.
 
בואו נעשה קצת סדר בעולם ההאשטגים לאינסטגרם
 
מה בעצם אנחנו רוצים להשיג משימוש בהאשטג מסוים? טראפיק, כמובן. ומה הדרך הבטוחה והסלולה לטראפיק מהאשטג? הגעה לדף הראשי, ה-TOP והופעה בין תשעת הפוסטים הראשונים שאדם רואה כשהוא מחפש את אותו ההאשטג.
 
בוודאי שמעתם בעבר את המושג ‘מחקר האשטגים’, והרבה דיונים על כמה ואיפה לשים את אותם האשטגים. מחקר האשטגים זו עבודה של ממש, שמצריכה לא מעט זמן פנוי ועבודת נמלים מדוקדקת. הרעיון שעומד מאחורי העניין הוא בין השאר מחקר מתחרים, ובדיקה ידנית של האשטגים ייעודיים.
 
יש שלל פרמטרים שקובעים מי יופיע ב-TOP Posts, ומנסיוני לא מדובר בהכרח על כמות המעורבות (אינגייג’מנט) שפוסט השיג. אומנם אין לי נוסחה מדויק של מה מביא פוסט לאותו מיקום נכסף, אבל יש לי את הכלים בהם אני משתמשת, שבאופן תדיר מביאים אותי למיקום טוב בהאשטגים, ולעוד חשיפה הכרחית. נשמע מתיש? לגמרי. וכאן נכנסת אפליקציית Flick לתמונה, אפליקציה בה אני משתמשת באופן קבוע לפני העלאה של פוסט לאינסטגרם.
 
 
 
Flick בעצם עושה את מרבית מחקר ההאשטגים עבורכם
 
השימוש באפליקציה  אינטואיטיבי ונח. מזינים האשטג רלוונטי ומקבלים רשימה של האשטגים דומים, כולל נתונים סטטיסטיים עליהם שיאפשרו לכם לבחור את ההאשטגים הנכונים ביותר עבורכם: כמה פוסטים יש בהאשטג, כמה תגובות בממוצע תמונה בהאשטג מקבלת וכמה לייקים בממוצע. תוכלו לסנן את החיפוש ולהתאים אותו לצרכים שלכם כמו גם לחפש באופן מדויק וספציפי יותר בהגדרות חיפוש מתקדמות. גרסאת הדסקטופ מאפשרת חיפוש מעט יותר מתקדם (ממליצה לצפות בסרטוני ההדרכה שבתוך האפליקציה), אולם באופן אישי אני משתמשת בדרך כלל בגרסאת הנייד.
 
איך בוחרים האשטגים נכונים?
ההמלצה היא כזו: חשבונות להם עד 50,000 עוקבים, בחירת של האשטגים בהם יש בין 0-500,000 תמונות.
 
מומלץ לבחור האשטגים בהם מספר הלייקים הממוצע קרוב למספר הלייקים הממוצע שהחשבון שלכם מקבל, כשהשיטה המומלצת היא חלוקת ההאשטגים לשלוש קבוצות של 10:
 
קבוצה א – 10 האשטגים בהם ממוצע הלייקים נמוך ממוצע הלייקים שמקבלת תמונה בחשבון.  כמה נמוך? כ-20-30% מתחת לממוצע.
 
קבוצה ב – 10 האשטגים בהם ממוצע הלייקים בדיוק ממוצע הלייקים שמקבלת תמונה בחשבון.
 
קבוצה ג – 10 האשטגים בהם ממוצע הלייקים גבוה ממוצע הלייקים שמקבלת תמונה בחשבון.  כמה גבוה? כדאי לבחור 5 האשטגים של 20-30% מעל ו-5 האשטגים של 100-200% מעל לממוצע.
 
איך מחשבים את ממוצע הלייקים שלכם? חברו את מספר הלייקים של 10 התמונות האחרונות שלכם וחלקו מספר זה ב-10. עבדו לפי מספר זה ורעננו אותו מעת לעת בהתאם לפעילות בחשבון.
 
טיפ נוסף בבחירת האשטגים לאינסטגרם – הימנעו מהאטשגים קטנים מדי שלא יביאו טראפיק לחשבון, וגם מהאשטגים גדולים מדי שמוצפים בפעילות והתמונות שלכם פשוט ייבלעו בהם.
 
 
כמה חוקי בסיס בנוגע להאשטגים באינסטגרם
 
אינסטגרם מאפשרת לצרף עד 30 האשטגים לפוסט. שאלה שנשאלת לא פעם היא כמה האשטגים כדאי לשים? לאחר קריאת אינספור מאמרים וכתבות בנושא, וניהול שיחת וידאו מעניינת עם בעלי האפליקציה, ההמלצה היא להשתמש בכל שלושים ההאשטגים על מנת להגביר חשיפה.
 
אל תשתמשו באותם האשטגים כל פעם. האלגוריתם מזהה פעולה זו כספאם, ומומלץ תמיד לגוון בהאשטגים של התמונה. ניתן להשתמש ב-1-3 האשטגים שחוזרים על עצמם, כמו האשטג ייעודי לעסק או האשטג שתמיד רלוונטי לתוכן, אבל את כל השאר – לגוון.
 
שימו את ההאשטגים אחרי תיאור התמונה או הדביקו אותם מיד בתגובה הראשונה. אני לא רואה הבדל רב בין שתי השיטות, כך שבעיקר מדובר בעניין אסתטי (שגם אותו אפשר לפתור על ידי שיטת הנקודות המוכרת, בה מקישים נקודה ויורדים שורה מספר פעמים, בכדי ליצור רווח אסתטי מהפוסט עצמו). מה שכן, מומלץ לשים את כל שלושים ההאשטגים יחד, שכן נראה האלגוריתם גם לוקח בחשבון פעילות, קשר והצלחה בתוך ההאשטגים עצמם.


הכנסו להאשטגים והגיבו לתמונות רלוונטיות. קשר והדדיות חשובים מאוד באינסטגרם. בחצי שעה עש שעה לאחר פרסום התמונה, מומלץ לגשת לכמה האשטגים מתוך הרשימה ולהשאיר תגובות רלוונטיות לחשבונות אחרים. יש יותר סיכוי כי אלה ישימו לב אל החשבון שלכם, ויציצו ויגיבו גם אצלכם.
 
מה בשורה התחתונה? מדובר על השקעה של 9 פאונד בחודש, שבעיני משתלמת מאוד בעבור מי שהאינסטגרם הוא מקור פרנסה עבורו וכלי לשיווק עצמי או עסקי. דרך הלינק שלי שהוא חלק מתכנית אפיליאייטס, תקבלו 10% הנחה על עלות השימוש בחודש הראשון.
 
ורק כמה מילים על השינויים האחרונים באלגוריתם

חשוב לי לציין שמאז השינויים האחרונים באלגוריתם שהתרחשו סביב תחילת יולי, לצד פגיעה בחשיפה שכולם חווים, גם החשיפה מההאשטגים נפגעה. אני רואה שהדברים מתייצבים ומאמינה שבקרוב אלה יחזרו למסלולם. אני ממליצה לקחת את הזמן הנוכחי לבדיקה הכרחית מה עובד עבור החשבון ומה לא. קחו בחשבון שמדובר בניסוי וטעייה. אדגיש ואומר כי איכות התוכן והקשר עם העוקבים הם פרמטרים קריטיים בעבודה באינסטגרם וככל שהתוכן שלכם יהיה מדויק לקהל, רלוונטי להאשטג ובאיכות גבוהה – יש יותר סיכוי לחשיפה והצלחה.
לא עוקבים אחרי? עכשיו זה לגמרי הזמן להתחיל בלחיצה ממש כאן
 
גילוי נאות – לינק אפיליאייט.

אהבת את הפוסט? שלחי אותו לחברה שתהנה גם:

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות בנושא: