fbpx

MON GUERLAIN BLOOM OF ROSE

והנה וידוי שרק לאחרונה אני מרשה לעצמי להעלות על הכתב: זה תקופה ארוכה שאני מרגישה שהכתיבה ואני יושבות בחדר קטנטן ומנוכר, מביטות אחת בשנייה במבט מתנשא ולא מתקשרות. או כמו שנכתב בציטוט היפה מ’דירה בפריז’ – אני חושבת שהגעתי לסופו של מחזור יצירה. אני כותבת מאז שאני זוכרת את עצמי (ואם נדייק אז מ-1998, במחברות דקות עם שורות ברורות שמאופסנות אצל אמי בירושלים), ולכן התחושות הללו שמציפות אותי כל העת האחרונה הצליחו לטלטל אותי לא מעט.

אז החלטתי לקחת צעד יזום אחורה, ובמקום להלכות את עצמי על למה אני לא כותבת, להחליט שאני לוקחת רגע הפסקה מהכתיבה ונוסעת לסופשבוע בפריז (ותודה ל’דייג’וב‘ שלי שמאפשר לי להגיע למקומות הללו וגם לעבור לעתים בדיוטי פרי). נדמה שיומיים בעיר הקסומה הזו שאת חלקם ביליתי עם צלם מקומי, הם כל מה שהייתי צריכה כדי לרענן מצברים ולחזור למקום שאני אוהבת כל כך – דף לבד, מקלדת, מוזיקה מתנגנת ברקע, ושקט פנימי. 

כל מי שמספר סיפורים למחייתו, ובין שאר הכובעים שאני חובשת אני גם מגדירה את עצמי ככזו, וודאי נתקל בתחושה הזו בעבר, תחושה שרבים מגדירים כ’מחסור במוזה’. ואחרי שנים של כתיבה על נושא מסוים, לא מן הנמנע שמפלי היצירתיות יבשו מעט, ואתם התחושה שאולי התרחקתי מעצמי וכדאי לחזור למקורות. הפוסט הנוכחי נכתב סביב ניחוח, בושם, ליתר דיוק, אבל כזה שלקח אותי למחוזות חדשים של יצירה והתרגשות. כי ניחוח עבורי צריך לרגש, ולעורר מחשבות, וזכרונות, וציפייה. זה הסיפור של Mon Guerlain Bloom Of Rose שצולם בפריז, עם הצלם ניקולס.

 

 

כדי להבין קצת יותר את סיפור הבושם, צריך ללכת אחורה בזמן לפריז של שנת 1829. בית בישום קטן מצליח לבסס את עצמו כמקור בלתי נדלה של ניחוחות יוצאי דופן, לקצור מחמאות ולהפוך לאהוב ומבוסס בקרב הקהל הפריזאי האנין. אז וגם היום, בשמי המותג נחשבים כיוקרתיים ומתוחכמים, משדרים נשיות קלאסית ומורכבים מצמחים יקרים ומיוחדים. עד היום, ייצור מוצרי המותג בכלל והבשמים בפרט נשאר בצרפת, תחת בקרת איכות קפדנית ומנוסה.

ב-2017 השיק בית גרלן היוקרתי את הבושם מון גרלן, שנוצר על ידי טייריואסר אמן הבישום של גרלן ודלפין ז’לק, רוקחת בשמים. הבושם הציג ניחוח נשי אלגנטי וקורן, ובלטו בו תווים של לבנדר, יסמין וניל ואלגום. כעת, גרסאת Bloom Of Rose מציגה אינטרפרטציה קלילה, פודרתית ואוורירית יותר, בה בולטים שני מרכיבים אהובים על ואסר – נרולי ו-ורד בולגרי. לדבריו, הורד הבולגרי מביא איתו שילוב ייחודי של תמימות ובגרות, ומעניק לבושם ורסטיליות גדולה. הנרולי מוסיף טוויסט לתרכובת, עם ניחוח רענן שמזכיר פריחת תפוז, ומשתלב היטב עם היסמין של מון גרלן, מסבירה ז’לק. התוצאה היא בושם נעים ונשי, פודרתי, פרחוני אך לא עמוס, ששומר על רעננות מפתיעה. חובבות הורדים לבטח ישמו להכיר את הניחוח שמצליח לשמור על תווי הורד מאוזנים והרמוניים.

 

 


הבקבוק היפה של הבושם זהה בצורתו לבקבוק הבושם המקורי, אך נבדל ממנו בצבעו הורוד ובעיטור ורוד עמוק על פקק הבקבוק. לצד הניחוח גם הבקבוק נתן לי השראה בכיוון הצילומים ובמשחקי אור וצל עדינים, שחושפים אותו במלוא הדרו. את הבושם תוכלו להשיג בלעדית בדיוטי פרי ג’יימס ריצ’רדסון, וזה אחד שהייתי ממליצה לבדוק בהזדמנות הראשונה. מאז שהגיע לידי הוא הפך לאהוב ויקר ללבי, והניחוח ממלא אותי ברומנטיקה נעימה בכל פעם שאני משתמשת בו.


כמה? 100 מ”ל 105$, 50 מ”ל 77$, בדיוטי פרי ג’יימס ריצ’רדסון

 


גילוי נאות – פוסט זה הינו שיתוף פעולה שיווקי עם דיוטי פרי ג’יימס ריצ’רדסון.

 
צילום | Nicolas in Paris

אהבת את הפוסט? שלחי אותו לחברה שתהנה גם:

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות בנושא: